Duurzaamheidsverslag 2023

Ons duurzaamheidsverslag streeft twee doelen na. Aan de ene kant willen we informatie geven over hoe wij, als middelgroot familiebedrijf, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ten tweede is het ons logboek, waarin we onze duurzaamheidskoers bijhouden en – heel belangrijk – bijwerken. Daarbij laten we ons grotendeels leiden door de GRI Core 2016-richtlijnen voor MVO-rapportage en integreren we de ESRS-richtlijnen, die vanaf 2026 voor ons verplicht worden, op de eerste punten.

Duurzaamheidsverslag 2023
Upload Image...
Duurzaamheidsverslag 2023 Downloaden

Wij handelen:
Voorbeelden van onze inzet voor duurzaamheid

SPALECK – Groene machinebouwer

Producten die goed zijn voor mens en milieu

Gelaste assemblages zoals roestvrijstalen transportschroeven voor voedingsmiddelen. Zeefmachines voor internationale recycling. Precisieonderdelen & planeetdragers die tot op een duizendste millimeter nauwkeurig worden vervaardigd en die de energietransitie in windturbines helpen ondersteunen. Toekomstgerichte waterbehandelingssystemen: Wij richten ons consequent op duurzame producten die we op een milieuvriendelijke manier produceren.

Duale opleiding in Roemenië

Sterke inzet voor meer gelijke kansen

Als medeoprichters van de eerste particuliere beroepsschool in Resita, Roemenië, strijden wij voor betere leefomstandigheden en kansen door goed onderwijs voor jonge mensen.

Kooperation für Naturschutz - NABU und SPALECK arbeiten zusammen

Samenwerking voor natuurbehoud

Gezamenlijke inzet voor natuurbehoud door bedrijven

In het voorjaar van 2021 zijn we een partnerschap aangegaan met de wijkvereniging NABU Borken. Ons gemeenschappelijke doel: meer milieubescherming door bedrijven aanmoedigen. Meer informatie vindt u hier.

Milieubeschermingscampagnes & training

SPALECK stagiairs zijn duurzaamheidsambassadeurs

Of het nu gaat om renaturalisatie, de zelfstandige bouw van een insectenhotel of milieubeschermende activiteiten & excursies: We willen onze jongeren meer leren over milieubescherming en duurzaamheid dan alleen hun professionele interesses.

Climate protection in the industrial area

Klimaatbescherming op het industrieterrein

Dakbegroening bij SPALECK

De eerste industriële hal op ons hoofdkantoor heeft een groendak van 350 m² gekregen. Zo implementeren we consequent onze strategie als groen machinebouwbedrijf. We zullen nu geleidelijk meer daken op onze industriële gebouwen vergroenen.

55.000 vierkante meter beschermd natuurgebied

Er wordt momenteel een fantastisch natuurbeschermingsproject ontwikkeld op 5,5 hectare in onze buurt.
U kunt alle informatie vinden op www.spaleck.de/naturwiese55

55,000 SQUARE METERS OF NATURE CONSERVATION

Integratie van vluchtelingen

Opleiding en banen

Een goede start in de arbeidswereld is belangrijk zodat vluchtelingen in Duitsland kunnen integreren. Daarom leiden we mensen op en bieden we hen carrièremogelijkheden. Lees meer over ons trainingsprogramma in Bocholt en onze andere locaties.

Interne betrokkenheid van het bedrijf bij klimaatbescherming

Lid van de ÖkoPROFIT Club

Als bedrijf kijken we ook naar wat we intern kunnen doen om het klimaat te beschermen en hulpbronnen te besparen. Een belangrijke bouwsteen hierbij is het ÖKOPROFIT project, waarin we samenwerken met andere bedrijven in het district Borken om de interne implementatie te bevorderen.

Initiatief voor blauwe competentie

Partner van het VDMA duurzaamheidsinitiatief

Wij zijn een partner van het Blue Competence duurzaamheidsinitiatief. Blue Competence is een initiatief van de VDMA om duurzaamheid in de werktuigbouwkunde en installatietechniek te bevorderen en duurzame oplossingen in de industrie bekend te maken. Met dit partnerschap zetten wij ons in om te voldoen aan de twaalf duurzaamheidsprincipes van werktuigbouwkunde en installatietechniek.

Onze focus

Maximaal voordeel voor de klant en maximale producten,
die goed zijn voor mens en milieu.

FORWARD THINKING. SINCE 1869.

Hier vindt u gedetailleerde informatie over ons energie- en milieubeleid en ons managementsysteem

Spelenderwijs leren over duurzaamheid

Het is met grote overtuiging dat wij de Bocholtse kleuterschool “Über den Wolken” sponsoren als onderdeel van het initiatief “Haus der kleinen Forscher”.

In het project leren opvoeders hoe jonge kinderen kennis kunnen maken met wetenschap, technologie en milieubescherming door middel van speelse experimenten.

Naar onze mening is dit een belangrijke stap in de richting van een betere bescherming van het milieu en een actieve bijdrage aan het veiligstellen van de volgende generatie.

Thea zegt nu WERTstoff

Milieubescherming doorgeven

Bij SPALECK doen we actief aan milieubescherming en maken we mensen bewust van het milieu. Met succes! Thea, de 2-jarige dochter van een van onze werknemers, zegt geen onzin meer sinds haar vader voor ons werkt.

De SPALECK
Gezondheidskring

Actieve gezondheidsbevordering op de werkplek

Sinds 2011 bevorderen we de gezondheid van ons team met een breed scala aan cursussen en activiteiten. Alle werknemers hebben toegang tot een fitnesscentrum op het bedrijfsterrein.

Video

Wij ondersteunen studenten en hun opleiding

Otto Spaleck Stichting
voor innovatieve technologieën

In 2012 richtte Otto Spaleck de Otto Spaleck Foundation for Innovative Technologies op om Bocholt en Westmünsterland als universitaire vestigingsplaats te versterken en hen zo toe te rusten voor de uitdagingen die voor hen liggen.

Casa Dorca kindertehuis

Ons team organiseert hulp voor Roemeense weeskinderen

Fietsen, goede kinderkleding, speelgoed en persoonlijke hulp: onze medewerkers in Duitsland en Roemenië helpen de kinderen van het project Casa Dorca.

BLOEDDONATIE @ SPALECK

Sociale betrokkenheid en milieubescherming in het team

Het eerste idee komt vaak van onze werknemers. Als werkgever nemen wij deel aan en ondersteunen wij de inzet van ons team. Bloed doneren op de werkplek, een hotel bouwen voor zwaluwen en de voedselbank Bocholt steunen zijn slechts drie voorbeelden van hoe we samen helpen.

no posts

Onze duurzaamheidsrapporten van de afgelopen jaren